opony letnie - co myślicie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nexus6
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4847
    • Volkswagen

loru, URS2 w stosunku do URS1 to poważny krok w tył producenta jeśli idzie o kontrole w zakretach;
    to co można było osiągnąć na URS1 w zakrętach jest NIEOSIĄGALNE dla URS2 - bez względu na rodzaj nawierzchni i ciśnienie w kapciu
    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Sev
      Zamieszczone przez szkoda
      ...tylko ten hałas powoduje, że mam opór przed ponownym kupnem, naprawdę był straszny.
      Skieruj złą energię ku potencjometrowi radia i ciesz się jazdą
      wtedy się nie dało, a już od dawna ich nie mam
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• dragster
        Elegance
        • 2009
        • 895
        • Honda

Na stronach ADAC jest już część nowych testów opon letnich:

195/65/15 V http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821

175/65/14 T http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821

Fajnie jak opona ma rant ochronny na felgę - szczególnie przy aluminiowych felgach. Jeśli chodzi o ochronę obwodu felgi pewnie coś daje, ale na pewno poprawia wygląd opony na feldze.
        Załączone pliki
        Silnik R18A2.
        http://www.dadrl.org.uk
        http://www.lightmare.org

Komentarz

• mocart26
          Classic
          • 2010
          • 31

Na Rain sport2 zrobilem 6tys narazie z tego co zauwazylem to sa dosyc glosne ale mozna sie przyzwyczaic.

Komentarz

• KriSSo
            Rider
            • 2008
            • 285

ale jeżeli chodzi o pozostałe właściwości to jak najbardziej na plus, tylko ten hałas powoduje, że mam opór przed ponownym kupnem, naprawdę był straszny.
            No więc właśnie, to samo miałem na RE 050A, a dodatku po drugim sezonie do śmieci. Dlatego aż strach brać te nowe S001 (czyli następcę w.w.). Pozostaje chyba sportcontact 2 lub 3 wypróbować.

Komentarz

• brzozka855
              Classic
              • 2010
              • 26

ja jezdziłem kiedyś na zimowych nokian i byłem zadowolony z nich na tą zime kupiłem continental tez bardzo dobre a na lato mam zamiar kupic uniroyal kolega ma co on nie wyprawia jak on jezdzi no po prostu super opona

Komentarz

• lysys
                Classic
                • 2009
                • 31

Zamieszczone przez KriSSo
                ale jeżeli chodzi o pozostałe właściwości to jak najbardziej na plus, tylko ten hałas powoduje, że mam opór przed ponownym kupnem, naprawdę był straszny.
                No więc właśnie, to samo miałem na RE 050A, a dodatku po drugim sezonie do śmieci. Dlatego aż strach brać te nowe S001 (czyli następcę w.w.). Pozostaje chyba sportcontact 2 lub 3 wypróbować.
                Polecam sportcontact 2 ( 3 nie było jeszcze w moim rozmiarze ) - posiadam w 2 autach i spisuja sie rewelacyjnie
                A szczegolnie w moim aucie lekko nie maja - maega zaleta tych opon jak dla mnie bardzo ciche no i super sie trzymaja :twisted:
                www.WYPOZYCZ-BUSA.com.pl
                RS & L&K

Komentarz

• Skfarek
                  RS
                  • 2010
                  • 4795
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez KriSSo
                  No więc właśnie, to samo miałem na RE 050A,
                  w Octie czy w Golfie? Rozumiem że już mam się psychicznie nastawiać na hałas u mnie :diabelski_usmiech
                  PS. a zresztą jak padną będę miał argument do zmiany kół na 17 :twisted:
                  Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                  6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                  Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

Zamieszczone przez Piotr_Z
                    to nie są to opony typu Eco (na 100 tyś km)
                    obecnie nie produkuje się opon osobowych które by zrobiły taki przebieg , chyba że jazda wyłącznie autostradowa.
                    posprawdzajcie sobie zawieszenia przed zakupem nowych opon .
                    i nie łudźcie sie że amortyzatory które przejechały 100tys są w dobrym stanie jak pokazują urządzenia na stacjach diagnostycznych. a tak jak pisałem już wielokrotnie nowa opona jest szczególnie podatna na wybijanie , nawet conti czasami nie wytrzymuje . a cała reszta niema szans w zasadzie.. . a do tego wielowahacze...:diabelski_usmiech
                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• yunior81
                      RS
                      • 2010
                      • 1657
                      • Octavia I (1U2)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

..... podłacze sie do tematu i zapytam - obecnie mam opony Bridgestone ER300 195/65R15 91 V na których jeszcze nie miałem przyjemnosci lub nieprzyjemnosci jezdzic z uwagi na zakup auta 22.12.2010, w moim poprzednim autku miałem Michelin Energy 175/65 R14 i byłem bardzo zadowolony- na wiosne zakładac Bridgestone czy proponujecie cos lepszego tzn. jakas cicha opone... ?????? z gory dzieki

Komentarz

• watchman
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 200

14 marca w tygodniku Auto Świat ma być wynik testu 50 opon o rozmiarze 205/55/R16. Ciekawe na ile testy pokryją się z opiniami w tym wątku i nie tylko w tym
                        NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• Skfarek
                          RS
                          • 2010
                          • 4795
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez yunior81
                          na wiosne zakładac Bridgestone czy proponujecie cos lepszego tzn. jakas cicha opone... ??????
                          jak masz nówki i nie chcesz zmieniać na coś większego np. 16 lub 17 to bym je sobie zostawił, jak pisali poprzednicy głośność podobno pojawia się w nich "z czasem".

Komentarz

• loru
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4286
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                            loru, URS2 w stosunku do URS1 to poważny krok w tył producenta jeśli idzie o kontrole w zakretach;
                            to co można było osiągnąć na URS1 w zakrętach jest NIEOSIĄGALNE dla URS2 - bez względu na rodzaj nawierzchni i ciśnienie w kapciu
                            z doświadczenia czy ze "słuchu" chociaż już kilka razy słyszałem opinie, że URS2 to nie to samo co URS1.
                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• yunior81
                              RS
                              • 2010
                              • 1657
                              • Octavia I (1U2)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

..... przyznam sie ze do tej pory zawsze kupowałem opony takie na ktorych jezdziłem i ktore mnie usatysfakcjonowały jesli chodzi o przebieg i o glosnosc opony.... przez ostanie 4 lata smigałem na michelin cos tam...... pozniej na Energy i z reka na sercu moge je polecic ( bardzo dobrze trzymaja sie na mokrym i suchym- nie tylko przy spokojnej jezdzie - oczywiscie to tylko moje subiektywne odczucie) a do tych Bridgestone jakos nie mam przekonania-moi znajomi tez nie bardzo byli zadowoleni z ich uzytkowania....
                              I badź tu mądry.... :szeroki_usmiech

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

..... przyznam sie ze do tej pory zawsze kupowałem opony takie na ktorych jezdziłem i ktore mnie usatysfakcjonowały jesli chodzi o przebieg i o glosnosc opony.... przez ostanie 4 lata smigałem na michelin cos tam...... pozniej na Energy i z reka na sercu moge je polecic ( bardzo dobrze trzymaja sie na mokrym i suchym- nie tylko przy spokojnej jezdzie - oczywiscie to tylko moje subiektywne odczucie) a do tych Bridgestone jakos nie mam przekonania-moi znajomi tez nie bardzo byli zadowoleni z ich uzytkowania....
                                I badź tu mądry.... :szeroki_usmiech
                                są to świetne opony, po co chcesz je wymieniać skoro są nowe?!
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2822

yunior81, no to tak jak pisał Skfarek.... wyjeździsz to co masz, a później .... kupisz sobie to co masz wypróbowane i uważasz że jest OK... i po sprawie a jak nie, możesz od razu sprzedać te które masz i zakupić te które Tobie pasują zbyt długie zastanawianie się wprowadza niepotrzebny mętlik w głowie :P
                                  SPOT Poznań:
                                  .....
                                  ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• yunior81
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 1657
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

[są to świetne opony, po co chcesz je wymieniać skoro są nowe?![/quote]

moze to głupie ale nie słyszałem dobrych opini od osób które uzytkowały te opony( sa głośne) poza tym Ktoś tu wyzej napisał podobna opinie.... a ja na głosnosc opony zwracam duza uwage... taka juz moja wada :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 10 Mar, 11 11:05 ]
                                    Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
                                    yunior81, no to tak jak pisał Skfarek.... wyjeździsz to co masz, a później .... kupisz sobie to co masz wypróbowane i uważasz że jest OK... i po sprawie a jak nie, możesz od razu sprzedać te które masz i zakupić te które Tobie pasują zbyt długie zastanawianie się wprowadza niepotrzebny mętlik w głowie :P
                                    ...Dokładnie hehehe zbyt długie zastanawianie sie....

Komentarz

• Skfarek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 4795
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

yunior81, zwróć uwagę że napisano "po pewny czasie", ja zrobiłem na moich jakieś 5-6 tys. km i były cały czas cichutkie, a do tego fajnie trzymały. Zmieniłem bo naszła mnie ochota na 16ki (już poza zasięgiem prokuratora dla dociekliwych :diabelski_usmiech ) :wink:

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

poza tym Ktoś tu wyzej napisał podobna opinie
                                        ja napisałem, ale to w miarę zużycia, jak się zrobią głośne to wyrzucisz i zakupisz nowe
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Sev
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1295

Jak RE050A się zrobią głośne i nie będą starsze niż 2-3 lata, będą miały rozmiar 205/55R16 i w miare trochę mięsa to ja je wezmę żeby się nie marnowały na śmietniku. U mnie dokonają żywota zgodnie z ich przeznaczeniem 8)
                                          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• leszekmw
                                            RS
                                            • 2005
                                            • 5356

szkoda, wybijało Ci je na O2 ? przód czy tył ?

Zamieszczone przez watchman
                                            14 marca w tygodniku Auto Świat ma być wynik testu 50 opon o rozmiarze 205/55/R16. Ciekawe na ile testy pokryją się z opiniami w tym wątku i nie tylko w tym
                                            nie pokryją się , u nas na forum są sami fachowcy od gum... , każda jest super :szeroki_usmiech
                                            a tak na poważnie te testy są robione na nówkach pamiętajcie , a po paru , parunastu tysiącach jest już zupełnie inaczej , szczególnie na naszych drogach.
                                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                            GVI 1.4TSI
                                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Nexus6
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4847
                                              • Volkswagen

Zamieszczone przez loru
                                              z doświadczenia czy ze "słuchu" chociaż już kilka razy słyszałem opinie, że URS2 to nie to samo co URS1.
                                              własnego doświadczenia

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez leszekmw
                                                szkoda, wybijało Ci je na O2 ? przód czy tył ?
                                                nie pamiętam, tył na pewno
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• loru
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4286
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

loru napisał/a:
                                                  Nexus6 napisał/a:

własnego doświadczenia
                                                  to mnie zmartwiłeś, chciałem kupić URS2 jak mi się obecne skończą.
                                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Nexus6
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 4847
                                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez loru
                                                    loru napisał/a:
                                                    Nexus6 napisał/a:

własnego doświadczenia
                                                    to mnie zmartwiłeś, chciałem kupić URS2 jak mi się obecne skończą.
                                                    zmien obiekt zainteresowania na Conti SC3 (od biedy SC2).

Komentarz

Pracuję...